ZGARD – Reclusion

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: BadMoonMan Music

Useamman kuuntelun jälkeen hämmästyin, kun kansivihkosta selatessani tajusin kyseisen Zgardin olevan yhden miehen tekosia. Jotenkin orkestraalisempi vaikutelma oli jäänyt. Kai tätä Reclusion-albumia voisi lokeroida johonkin melodisemman ja kesymmän black metalin alakastiin. Joka tapauksessa tämä on erittäin kosketinsoitinpainotteista tavaraa. Eikä kyseessä ole se kuuluisa tuomiopäivän urkusoundi vaan lähes jokaisessa biisissä on sama helmeilevä, pakkasaamun mieleen tuova äänivalinta.

Kitarariffit ovat ihan päteviä, keskitempoisia ja helposti mieleenjääviä. Rumputyöskentely on ihan sitä peruskauraa, niin kuin tavataan sanoa. Neljäs kappale, englanniksi nimeltään Eternity, pomppaa ainoana ylitse muiden tarttuvan kitaransa johdosta. Venäjäksi hoidettu laulu ei jätä mitään mieleen. Reclusion on sekä materiaaliltaan että äänimaailmaltaan turhan ohut. Sekaan on laitettu Temnozor-hengessä huilunkin soittoa. Ikävä kyllä se ei tuo mitään lisäarvoa tälle mielestäni ylipitkälle äänitteelle.

Hannu Marila