XIBALBA – Hasta La Muerte

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Southern Lord Records

Xibalban nimeä kantavia yhtyeitä on maailmalle siunautunut melkoinen määrä, ainakin yhtä paljon kuin sieniä sateella. Tämän tapauksen kohdalla, tuolla niin originaalilla maya-mytologian manalan nimellä lätkäisty, yhtye paiskoo melko aggressiivista ja death metal -sävytteistä hardcorea. Yhtye tulee Kalifornian hardcore-piireistä ja on siellä saavuttanut ilmeisesti jonkinasteista suosiotakin edellisenä vuonna julkaistulla Madre Mia Por Los Dias -levyllään.

Yhtyeen toinen levytys jyrää eteenpäin raskaalla runttauksella ja tiukasti soitetulla hardcore-meiningillä, minkä pitäisi periaatteessa varmistaa melko toimivan hardcoren-levyn ainekset. Tässä nyt on käynyt vaan jotenkin sillä tavalla hupsusti, että yhtye ottaa meiningin ehkä vähän liiankin ankarasti ja kaiken paahtamisen hurmoksessa ei sitten muisteta huilailla ja ottaa välillä rennommin. Kyllä tempoa toki välillä muistetaan pudottaa, mutta niissäkin tapauksissa se tarkoittaa vain vaihtoa hitaampaan death metal -runttaukseen. Sisälläni kiljuva innokas melodiahuora olisi kuitenkin arvostanut jos musiikissa olisi ollut myös joitakin varsinaisia melodiaosuuksia mukana.

Äänimaailma toimii kyllä oikein hyvin ja huomio kiinnittyy etenkin basson ja kitaran luomaan vihamieliseen ja aggressiiviseen tunnelmaan. Vokalisti ärjyy ihan siedettävästi ja se kyllä ajaa ihan hyvin asiansa, mutta ei erityisemmin herätä sen kummempia tuntemuksiakaan.

Koko levyä vaivaa melko pahasti tasapaksuisuus. Nyt kappaleet eivät erotu riittävästi toisistaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Levyllä on mittaa yli viisikymmentä minuuttia ja koko julkaisulla ei ole edes yhtä mieleenpainuvaa hittikappaletta. Lopputuloksena on kuuntelukokemus joka ei oikein tarjoa mitään, kestää liian pitkään ja on tylsä pettymys.

Aleksi Vaittinen