WORSHIP – Terranean Wake

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Weird Truth Productions

Saksalainen Worship on jonkinlainen kulttiyhtye funeral doomia soittavien orkesterien piireissä. Kulttimaine on ilmeisesti saatu aikoinaan pääasiassa demo- ja split-julkaisujen avulla 2000-luvun alun tienoilla. Yhtye kuitenkin pisti pillit pussiin vähän myöhemmin silloisen vokalistinsa tehtyä itsemurhan. Kaksituhattaluvun puolivälissä on kuitenkin aktivoiduttu uudestaan ja yhtye julkaisi ensimmäisen täyspitkän levynsä nimeltä Dooom ja nyt arvosteltavana oleva Terranean Wake on sitten yhtyeen toinen pitkäsoitto.

Lajityyppinsä mukaan meno on H-I-D-A-S-T-A. Johan tässä nykymaailman kiitovauhdissa ja kofeiinipärinöissä elävä ihminen, kuten myös allekirjoittanut, saa hammasta purren keskittyä oikein kunnolla päästäkseen sisälle näin raskaan ja hitaasti etenevän musiikin syövereihin. Se kuitenkin kannattaa, sillä yhtyeen minimalistinen ilmaus on tunnelmallista kaikkien pienten nyanssien kanssa, joita korva alkaa löytää vasta useamman kuuntelukerran jälkeen. Levyllä olevat neljä kappaletta ovat yhteiseltä kestoltaan päälle 55 minuuttia, eli kappaleilla on ihan mukavasti mittaa.

Soittimet kuulostavat todella hyviltä ja niiden äänimaailma on todella lohduton. Kitara etenkin on oikein epätoivoiselta kuulostava ja sen loitsimat äänet viiltävät syvältä. Tunnelma on todella synkkä kautta koko levyn ja juuri minkäänlaista helpotusta ei laahaukseen koko Terranean Waken keston aikana ole luvassa. Kuten raskaat ruumisvaunut, levy etenee kohti vääjäämätöntä ja sitä ei kuuntelijana voi muuta kuin halvaantuneena kuunnella se loppuun asti. Nautitaan mielellään kokonaisuutena, sillä en usko että tästä mitään saisi irti muuten.

Aleksi Vaittinen