WORMROT: Dirge [CD + DVD]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Earache Records

Singaporelaisen Wormrotin nimi on poreillut alan harrastajien kielen päällä loistavan debyyttialbumin ilmestymisestä lähtien. Pari vuotta sitten julkaistu Abuse tarjosi harvinaisen puhtaan ja mielipuolisen grindcore-iskun, jonka jäljiltä kuulija jäi kouristellen hyperventiloimaan ja vaatimaan lisää tätä idän grindi-ihmettä.

Dirge on aivan yhtä brutaali purkaus kuin Abuse, ainoastaan sillä erotuksella, että kappaleiden kestot ovat hivenen pidentyneet. Abuselta tutut, alle minuutin kestoiset pikateloitukset ovat jäänet vähemmistöön. Nyt kappaleita alustetaan perinpohjaisemmin jykevillä riffitulituksilla.
Jos sointukuviot olisivat hivenen iskevämpiä, voisi toista albumia nimittää Napalm Deathin From Enslavement to Obliterationin ja Terrorizerin World Downfallin rujoksi jälkeläiseksi.

25 biisiä 18 minuuttiin. On jokseenkin kyseenalaista myydä Dirgeä täyspitkän hinnalla. Asia on ilmeisesti huomattu Earachenkin sikariportaassa, koska markkinoille on laukaistu myös dvd:n sisältävä versio.

Valitettavasti dvd vaikuttaa häthätää kyhätyltä paketilta. Live- ja studiotyöskentelypätkiä sisältävä tallenne on kuvattu yhdellä käsivarakameralla eikä äänenlaatukaan ole paras mahdollinen. Asia harmittaa etenkin keikkatallenteiden kohdalla, jotka itse musiikin sekä muusikoiden ja yleisön käyttäytymisen perusteella vaikuttavat silkalta grindin juhlalta.

Tuure Heikkilä