WÖMIT ANGEL: Sodomatik Rites of I.N.R.I

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Sen seitsemän kertaa kirotun öökköstelyn ansiosta tämä tamperelaistrio tulee menemään omissa kirjoissani ainakin hetken ajan sekaisin lahtelaisen Mörbid Vomitin kanssa, ja se on täysin kyseisten orkesterien oma vika! Inverse Recordsin saatekirjeen mukaan Wömit Angelin debyytti pohjautuu kahteen loppuunmyytyyn EP-julkaisuun. Tarjolla on 13 epäpyhää tervehdystä pimeiden perverssioiden sanansaattajalta.

Esimerkiksi perulainen Anal Vomit täyttää brutaalilla, hikisellä ja kokaiininkatkuisella runnomisellaan Sodoman aakkosiin pohjautuvat tarinat todella mielipuolisesti, mutta suomalaisten ote häpäisyyn ei ole kappaleiden kiivauden suhteen aivan niin I.N.R.I.:mäisen hullu.

Vahvinta vaikuttajaa eli Impaled Nazarenea yhtye ei edes yritä peitellä, vaan se ottaa sado-vuohen sarvista tiukasti kiinni ja hyppää saatanallisen sorkkaeläimen villiin kyytiin kuin kiimainen nunna kynttilämereen. Esitysten taustalla vaikuttaa myös muita pelottavia Pohjoisia voimia. Albumin introista, efekteistä ja yleissoundista tunnistaa Beheritin ja Barathrumin kaltaiset sairaat kuoripojat.

Into the Storm of Sodom -lohkaisussa havaitsen kitarariffin osalta Unkarin Tormentorin tuiman ja alkukantaisen värähdyksen. Monastery Pervert puolestaan kumartaa sisälmyksiään pitelevän munkin tavoin Telocvovim-aikaisen Enochian Crescentin suuntaan. Toisaalta kappaleesta tulee mieleen myös jo aikaisemmin mainittu Barathrum, eikä vähiten W. Horepreacherin vokaalien ansiosta.

Kitarasoolot ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta pannassa – sado-punk? Joka tapauksessa kyseessä ei ollut läheskään niin yksioikoinen lätty kuin aluksi pelkäsin, vaikka ömäperäisyys jääkin niiden ö:n pisteiden tasolle. Sen verran ketterästi Yrjöinen Enkeli vuohensorkkien seassa kuitenkin liihottelee, että Sodoman porttien murtaminen peräpukamat rytkyen saa minun puolestani jatkua.

Tuure Heikkilä