WOLF SPIDER: Drifting In The Sullen Sea (uudelleenjulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Productions

90-luvun alussa speed-thrash metalin ensimmäinen tornado oli jo selvästi laantumassa aiheuttaen tyylisuunnan edustajien keskuudessa mannertenvälistä kuolonkorinaa. Death metal -tsunamin jo vyöryessä moni thrash-orkesteri yritti tienata itselleen elinaikaa lisäämällä perustekemiseensä teknisyyttä. Harva onnistui, mutta yksi kompleksisen heavyn taitajien harvalukuisessa joukossa oli Wolf Spider hämärästä metallitarjonnastaan tunnetusta Puolasta.

Aivan yhtyeen alkuaikojen tuotantoa en ole kuullut, mutta jo toisella täyspitkällä Kingdom of Paranoia meno oli varsin monimuotoista. Vuonna 1991 ilmestynyt kolmas pitkäsoitto Drifting in the Sullen Sea on kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Yhtyeen teknisyys ei ole väkinäistä soittotaidolla briljeerausta vaan hyvin luontevan kuuloista kokeellista vauhtiheavyä, jossa kikkailua tärkeämpään rooliin nousevat mielenkiintoiset kappalerakenteet ja jokaisen kappaleen taustalla väijyvä ennalta arvaamattomuuden tunne.

Vaikka yhtye käyttää funk/jazz -elementtejä kahden kappaleen introissa, perustuu Wolf Spiderin kiinnostavuus muutoin nimenomaan heavy metalin taianomaiseen diversiteettiin. Uusintajulkaisua on täydennetty neljällä suoraviivaisempaa metallia edustavalla bonusraidalla, joiden alkuperästä ei valitettavasti löydy lisätietoa sen kummemmin yhtyeen puolankielisiltä fanisivuilta kuin itse bookletistakaan.

Tuure Heikkilä