WHITE TEARS – Reagan Rises From The Grave 7″

White Tears
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hätäapu

White Tears nousee tämän julkaisun myötä Joensuun, jos ei jopa koko Pohjois-Karjalan punkskenen johtotähdeksi. Miehet siis petraavat debyytistään, joka sekään ei toki ollut lainkaan heikko esitys. Nyt joka tapauksessa paiskotaan 80–luvun alun jenkki-hc -vaikutteista punkkia entistäkin tuimemmalla otteella, luontevasti ja samalla pirullisen iskevästi. Ilmaisua on tiivistetty, eikä jämäköistä biiseistä löydy mitään turhaa. Neljä vauhdilla kulkevaa ja mukaansatempaavaa kappaletta antavatkin kuvan todella vakavasti otettavasta yhtyeestä. Onnistumista edesauttavat mainiot soundit, jotka tuovat kaikki instrumentit esille sopivan tasapainoisesti, erityisesti korviin jäivät soimaan komeat bassokuviot.

Sanoituksetkaan eivät aiheuta vaivaannuttavia tunteita, vaikka ovatkin suhteellisen geneerisiä, mutta eiköhän niin ole ollut tarkoitus. Kyllähän tekstienkin pitää kuitenkin olla omalla tavallaan ”skeneuskollisia”, vaikka mieluusti edes jonkin kokoisella omalla kädenjäljellä varustettuna. Levyn neljä biisiä vilahtavat ohi varsin nopeasti, mutta sekin on tämän julkaisun luonteen huomioon ottaen vain positiivinen seikka. Lisääkin materiaalia olisin toki mielelläni kuullut, mutta nyt mukaan ei ainakaan ole tullut yhtään heikkoa lenkkiä. Todella alkuvoimaista ja tuoreen kuuloista hardcorepunkkia, jota kenenkään musiikkityylistä kiinnostuneen ei kannata ohittaa.

Tuukka Termonen