WATCH ME BLEED – Kingdom

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija:SAOL/H’Art/Zebralution

Saksalainen Watch Me Bleed ylitti debyyttikynnyksen vuonna 2009 kehuja saaneella Souldrinker-albumillaan. Nyt kolme vuotta myöhemmin seuraa jatkoa, ja lähes kehuttavan arvoisesti.

Läpi albumin on kuultavissa erittäin selvät vaikutteet kuningasyhtye Panteralta. Varsinkin kappale War Calls Us voisi olla aivan suoraan Dimebagin kitarasta napattu. Suora kopioiminen olisi ärsyttävää ja aiheuttaisi järjettömät itkupotkuraivarit, mutta tässä mennään vielä hyvän maun rajoissa. Vaikka bändi esittelee tyylilajikseen modernin metallin, on Kingdomilla silti runsaasti suoraa old school -materiaaliakin kuultavissa. Soundeissa löytyy lähinnä sitä modernimpaa kattausta, mutta kappaleisiin on annosteltu sopiva pilke silmäkulmassa vanhojen klassikoiden hyväksi havaittuja oppeja ja kikkoja.

Mikään päivien kirkastus Kingdom ei silti ole. Mikäli mielii taustalleen perushyvän levyn, jolla groove ja riffit paiskaavat kättä, voi levy olla ihan käypäinen. Kuuntelemalla kuunneltavaksi tarkoitettuna ei anna säväreitä pientä pään nyökkymistä enempää. Kovimmaksi ongelmaksi nousee albumin tasapaksuun sekä täysin turhat kaksi välisoittoraitaa. Tämä on ilmeisesti sitä taiteellisuutta?

Juuso Viljanen