WAN: Wolves Of The North

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Abyss Records

Wan on bändi, joita on 13 tusinassa. Silti bändi onnistuu erottumaan muista muutamassa kohdassa, tosin ei edukseen. Logo on todella huono, samoin levyn kansikuva. Siis eikö todella löytynyt mitään muuta ideaa kanteen ja logoon kuin viritelmät, jotka näyttävät kuin ne olisi piirtänyt kahdeksanvuotias pikkutyttö toisen luokan ensimmäisellä kuvaamataitotunnilla. Yleensä en edes kiinnitä sen suurempaa huomiota kanteen tai logoon, mutta nyt kyllä on jo pakko. Ja pakko myös todeta, että minulle tulee ulkomusiikillisista seikoista vahvasti mieleen myös se, kuinka tosissaan bändi edes on.

No annetaan musiikille toki mahdollisuus. Hmm, pohjoista black metalia lupaillaan, ja sitä saadaan. Tusinatavaraa joka suhteessa, ja valitettavasti rumpukone pilaa loputkin näennäisestä nautinnosta, jota voisi muutaman biisin kohtalaisista riffeistä irrota. Kaikki alan pioneerit on kuunneltu, ilmiselvästi, ja ne on sitten tuotu osin lainattuna, osin varastettuna mukaan debyytille. Omia ideoita voi olla mukana mutta ne eivät kyllä erotu.

Tuotannosta ja soundista ei liiemmin irtoa pisteitä. Äänimaailma saisi olla paljonkin rosoisempi, jotta tämä kuulostaisi hieman rankemmalta. Nyt jäädään sellaiseen ihan kivan puolikliiniseen ja tasapaksuun tuotantoon, joka ei oikein toimi. En tiedä, onko tällaisen tavaran kanssa muuta mahdollisuutta kuin antaa sille mahdollisuus. Joku tykkää, toinen ei. Minut bändi sai ainakin vakuuttumaan siitä, ettei sille kannata antaa tämän enempää palstatilaa, saati sekuntiakaan enempää kuuntelua.

Tommi Hakonen