VOMITORY: Opus Mortis VIII

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Jo yli kaksikymmentä vuotta operoinut Vomitory on parantanut juoksuaan käytännössä koko uransa. Yhdeksänkymmentäluvun vaikeina vuosina suuri osa alkuperäisistä death metal bändeistä muutti suuntaansa kohti ”hyväksyttävämpää” ilmaisua, mutta nämä länsinaapurit valitsivat matkan kohti äärimmäistä brutaaliutta. Harvinaisen tyly ilmaisu on pitänyt Vomitoryn pienen piirin kulttibändinä, vaikka plakkarissa on sellaisia klassikkojulkaisuja kuin Blood Rapture, Terrorize Brutalize Sodomize tai parin vuoden takainen Carnage Euphoria. Opus Mortis VIII on nimensä mukaisesti jo kahdeksas naula kuuljan päähän ja tällä kertaa piikki uppoaa harvinaisen syvään.

Jos Carnage Euphorialla soitti groovaavampia sävyjä saanut yhtye, on uutukaisella palattu taas äärimmäisen tylyyn tuuttaukseen. Vomitoryn tavaramerkki, hillitön brutaalius, on nyt harvinaisen pinnassa. Samalla materiaaliin on tarttunut edellisen levyn tarttuvuutta. Voidaankin helposti sanoa, että Opus Mortis on parasta Vomitorya koskaan. Uhri mankeloidaan hetkessä kasaan, jonka jälkeen jäänteet marinoidaan omissa sisälmyksissä. Regorge in the Morgue, Hate in a Time of War, tai vaikkapa Torturous Ingenious ovat jokainen varmasti vuoden kovimpien death metal –veisujen joukossa. Pahimmalta blastbeat-kaaokselta vältytään ja rumpali Tobias Gustaffsonin raskaskätinen tyyli pääseekin näin aiempaa paremmin esille.

Aivan kirkkaimman kärjen tuntumassa operoinut Vomitory ottaa uutukaisellaan askeleen lähemmäksi klassikostatusta. Yhtye soitti alkuvuodesta ensimmäiset keikkansa Suomessa ja näin väkevää rullausta kuunnellessa ei voi kuin toivoa, että se saadaan tänne mahdollisimman pian uudestaan. Jos jälkikasvunne joskus kyselee teiltä mitä death metal on, voitte huoletta soittaa heille Vomitorya. Se on sitä.

Markus Makkonen