VINUM SABBATUM – Bacchanale Premiere

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Eyes Like Snow

Bacchanale Premiere on hyvinkääläisen Vinum Sabbatumin ensimmäinen täyspitkä julkaisu, joka seuraa aiemmin julkaistua Songs from the Convent EP:tä. Yhtyeen tyylisuunta liikkuu 60-70 -luvun proto-doomin ja heavy rockin jalanjälkiä pitkin ja musiikki kyllä huokuu mukavasti tavoittelemaansa henkeä. Saatekirjeessä mainitaan vaikutteiksi muun muassa sabbathit, heepit, purplet ja muut ja kyllähän tuo on ihan yhtyeen musiikissa kuultavissa kuinka näitä mestareita kunnioitetaan.

Äänimaailma kuulostaa omaan korvaan hyvinkin autenttiselta, mikä herättää kysymyksen onko nauhoituksissa käytetty kuinka paljon aikansa äänitystekniikoita ja välineitä. Lopputulos kuulostaa kuitenkin hyvältä, voisi jopa sanoa sen kuulostavan juuri siltä miltä sen kuuluukin kuulostaa. Mikään täysin kristallinkirkas äänimaailma ei tällaiseen musiikkiin voisi sopia. Erityismaininnan mielestäni ansaitsee yhtyeen vokalisti Janne Salo joka vetää omalla persoonallisella ja tunnelmallisella tulkinnallaan todella hyvin.

Tällaista musiikkia kuunnellessa herää aina kysymys, että miksi kuunnella niin sanottua “halpaa imitaatiota” kuin alkuperäisiä klassikoita? Onhan tämän tyylisiä retromusiikkia soittavia yhtyeitä nykyään kuin sieniä sateella ja tällaiset yhtyeet tuntuvat olevan muutenkin muotia. Onneksi Vinum Sabbatumin tapauksessa tuntuu ainakin siltä, että ei olla lähdetty puhtaaseen matkimiseen, vaan musiikista tehdään itsensä näköistä. Ainakin omasta levyhyllystä löytyy tilaa Vinum Sabbatum kaltaiselle laadukkaalle heavy rockille!

Aleksi Vaittinen