VERMIVORE – Zero Vector

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Tiukkaa ja tylyä on meininki. Oululainen Vermivore hallitsee soittohommien teknisen puolen sen verran hyvin, että mitään merkittäviä kömpelyyksiä tai haparointeja tältä äänitteeltä ei vastaan putkahda. Kyseessä on viiden kappaleen ep rajusti potkivaa modernia äärimetallia, joka liikkuu jossain tiukemman linjan thrashin, death metalin ja grindcoren välimaastossa.

Se mikä näiden kappaleiden tiukkuudessa voitetaan, tunnelman elävyydessä valitettavasti hävitään. Vaikka kolmosraita luo hitaammalla temmollaan vaihtelua kiireiseen meininkiin, ei kappaleissa yleisesti ottaen ole mitään säkenöivän hienoja ideoita, että ne erityisesti ällistyttäisivät kuulijaa. Toisaalta niissä kuitenkin on jonkinlaista jännitettä, joka estää kuuntelun kääntymisen haukottelupainotteiseksi. Etenkin kolkosti kolahteleva basso ja ajoitellen erittäin rivakkaan takomiseen yltyvä rummutus käänsivät mielipiteeni reilusti plussan puolelle ensimmäisen kuuntelukerran etäisen viileistä tunnelmista huolimatta. Vaikka tässä musiikissa on jotain ohjelmoidun robotiikan henkeä (vokalistin sinänsä ihan hyvää tasaista karjuntaa myöten), ainakin tällaisessa mitassa tuo ohjelma tekee hyvin tuhoa kohteessaan.

Seppo Rautio