VERMIVORE – Contemplating Humanity [ep]

Vermivore-Contemplating-Humanity-EP
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Oulussa 2007 perustettu Vermivoren debyytti soi useamman kerran allekirjoittaneen soittimessa ja se olikin vallan mielenkiintoinen julkaisu, joten odotin innolla bändin uutta julkaisua. Contemplating Humanity -nimeä kantava ep sisältää neljä thrash metalin katkuista death metal -biisiä, joissa on myös pilkahdus progressiivisempaa soittoa. Bändin miehistössä vaikuttaa mm. ex-De Lirium´s Order -rumpali Ukri Suvilehto ja live-kokoonpanossa soittaa Dark Flood- ja Mors Subita -miehistöä. Ep:n aloittaa yli kahden minuutin intro, jota jatkaa lähes saman mittainen biisi. Loput kaksi biisiä kellottavat yli neljää minuuttia, joten ep:n aloitus tuntuu vähän tökeröltä kokonaisuuteen verrattuna.

Tuotannollisesti teos on hyvän kuuloinen ja varsinkin vokalisti Juoni Koskelan monipuolista ääntä on mukava kuunnella. Harmi, että mies ei enää vaikuta bändissä. Vermivore luottaa musiikissaan paljolti kitaroiden louhintaan ja lätyllä löytyykin sangen kieron kuuloisia riffejä, joita tuskin soitetaan parin promillen humalassa. Ep:n toinen oikea biisi The Liberation Movement on menoltaan suhteellisen tiukka ja tuokin mieleen bändin ensimmäisen julkaisun. Harmittavasti ep:n päättävä hitaampi Pass Judgement kuulostaa turhan tekotaiteelliselta ja biisistä jää vähän paha maku suuhun. On tietysti hienoa että bändi koittaa saada vähän erilaista sävyä musiikkiinsa, mutta kappaleen loppu jää jotenkin turhan väkinäiseksi.

Vermivoren uutukainen oli henkilökohtaisesti suuri pettymys. Ep tuntui lähinnä väkisin tehdyltä ja harmittavan voimattomalta. En tiedä miten miehistönvaihdokset ovat vaikuttaneet levyn tekoon, mutta olisi ollut ehkä parempi laittaa lätty hautumaan ja kuulostella biisejä myöhemmin uudestaan.The Liberation Movement toimii todella hyvin, mutta ei sekään paljoa lohduta.

Janne Partanen