VAPAA MAA – 9 track 7″

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Jos olisin kuullut levyn tietämättä esiintyjää, niin olisin ensimmäisenä veikannut biisejä ylijäämämateriaaliksi Abduktion viimeiseltä levyltä, sen verran saman kaltaista kamaa tuo 12” sisälsi. Tosin hankala kuvitella, että näin vahvoja biisejä ei olisi käytetty jo aiemmin. Joka tapauksessa mielleyhtymän syyksi nousevat sekä tuttu lauluääni että musisointi, joka on siis tuhtia punkia. Biisit kulkevat varsin terhakasti ja kappaleet ovat sekä kestoiltaan että sovituksiltaan ytimekkäitä. Niistä ei löydy missään vaiheessa turhaa hissuttelua, vaan biisit runtataan läpi energisesti ja suht suoraviivaisesti, välillä jopa hardcorevaihteella. Vaikka meno ei olekaan turhan monimutkaista, niin vaihteluakin riittää jonkin verran, eikä yhtye mene siitä missä aita on matalin. Tosin tässä formaatissa ei juurikaan haittaa, vaikka sisältö olisikin melko yhteneväistä.

Lopputuloksesta kuultaa, että koko porukka on varsin kokenutta ja varmaotteista musikanttiainesta, aina soundeja myöten kaikki natsaa hyvin yhteen. Ei tätä kuitenkaan liian sliipatuksi tarvitse haukkua, rämäpäisyyttä riittää. Sanoitukset käsittelevät yhteiskunnallisia ja päivänpolttavia aihepiirejä, osa mallikkaasti ja osa hieman väkinäisesti, yhtä kaikki kiinnostavasti. Pääasia että ne eivät sisällä ennalta-arvattavia pätkiä tai mitään tyhjänpäiväisyyksiä. Mallikas esikoisseiska, jonka kansitaidekin esiintyy edukseen. Tästä on muuten tehty myös kasettiversion, joka tarjoaa kolme biisiä enemmän.

Tuukka Termonen