V/A – Voyeurs of Modern Decay

cover (2)
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Cursed Tapes

Voyers of Modern Decay on hyvältä näyttävä pro-tape julkaisu joka sisältää neljän artistin toimesta harsh noisen rutinaa ja voimaelektroniikkaa. Mittaa julkaisulla on noin kolmekymmentä minuuttia ja A-puolella esiintyvät – ilmeisesti kotimaista lähtöä kaikki – Unclean, Whiteswan ja Edge of Decay, kun taas kasetin B-puoli on kokonaisuudessaan varattu Kritikal Overloadille, jonka esittämä Manifest Kontusions ov Civilised Hypokrisy..

Kasetin A-puoli tuntuu hieman hajanaiselta, joka johtuu vaihteluista artistien tyylien ja äänimaailmojen takia (vaikka aggressiivisa surinaa ja rutinaa se suurimmaksi osaksi onkin) ja oli henkilökohtaisesti allekirjoittaneelle hieman raskasta kuunneltavaa, joista Whiteswanin kappale Ihmisarvon menetys ehkä eniten. Kritikal Overloadin kappaleesta toisaalta pidin aika paljon, sen hypnoottinen ja toistava tunnelma oli erittäin vangitseva ja mesmeroiva, ja se olikin kasetin valopilkku itselle.

Kokoelmana kasetti palvelee varmasti tarkoitustaan ja on toimiva katselmus neljän erilaisen artistin tuotantoon, jos on vain kiinnostunut tämän kaltaisesta musiikista. Koska voimaelektroniikka tai harsh noise eivät kumpikaan ole genrejä, joiden suurkuluttaja olen tai jotka pyörisivät soittolistoissani kovin usein, jätti kasetti minut tästä syystä kuitenkin hieman kylmäksi.

Aleksi Vaittinen