URBAN UNREST / PARENTAL SHOCK: split LP

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: United Shoebrothers / Rabbit's Foot Records

Väkinäistä vertausta käyttääkseni nämä kotimaisen bändit ovat kuin pari suksia, sen verran samankaltaista latua ne lykkivät. Voitelussa on tosin parantamisen varaa. Molempien perustalla lymyää 80-luvun alun jenkki-hardcore, esimerkiksi legendaarisella Flex Your Head -kokoelmalla rämistelevät yhtyeet. Sekä asenne, ulosanti että lyyrinen panos kumartavat kaikki tuohon suuntaan. Mutta eipä ole toisaalta yllättävää, että ilmansuunta on länsi eikä itä.

Urban Unrest potkii sinänsä pirteästi ja intohimoisesti, ja meiningistä aistii miesten olevan paneutuneita asialleen. Silti käteen jäi hieman valju maku. Soundit kuulostavat turhan ohuilta, vaikka vika saattaa olla vaan omissa korvissani ja oire liiallisesta raskaan musiikin harrastamisesta. Ihan pelkästään siitä ei kuitenkaan taida olla kyse, sillä jos tätä verrataan vaikka taannoiseen White Tearsin seiskaan, niin ihan eri sarjassahan U.U. painii. Mutta mistäs minä tiedän, vaikka niin olisi tarkoituskin, eikä tässä sentään höyhensarjatasolle laskeuduta. Joka tapauksessa kokonaiskuvasta muodostuu turhan särmätön ja liian samasta puusta veistetty punk-potpuri. Eipä silti että tähän kyllästyä ehtisi, kyllä kymmenen minuuttia elämästään voisi käyttää turhempaakin.

Parental Shock taitaa tyylilajin ihan yhtä kelvollisesti kuin split-kumppaninsakin, mutta tuo soppaan myös brittipunkin mausteita. Parempi niin, sillä b-puolen urhot vetävät pidemmän korren johtuen osittain mehevämmästä äänenlaadusta ja toisaalta monipuolisemmista kappaleista. Myös laulajan tulkinta on varsin vakuuttava ja vahva, englanti vääntyy miehen suussa ihan tarpeeksi luontevasti kuulostaakseen miellyttävältä. Mutta heidänkään osuutensa ei jaksa nostaa levyä sille tasolle, että se pääsisi vakituisessa kuuntelussa pysyvien äänitteiden joukkoon. Pätevä peruslätty monine ansioineen, mutta silti pari pykälää liian lepsu.
Tuukka Termonen