Unborn Generation – Dead Generation of Men

418067
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Dead Generation of Men on järjestyksessä viides täyspitkä jo yli kymmenen vuotta hien ja grindin hajuista melua läiskineen UnbornGenerationin julkaisukatalogissa. Itse levy jatkaa hyvin pitkälle pari vuotta sitten edeltäneen Islandin linjoilla, ollen edelleen nopeatempoista death metal -vaikutteista grindausta, jossa ei paljon turhaa munille puhaltelua ole. Muistikuvieni mukaan edellisessä levyssä ei ollut aivan yhtä vahvasti kalman ja kuoleman makua mukana kuin tällä kertaa, joten väittäisin death metal -vaikutteiden olevan tällä levyllä hieman enemmän pinnassa ja grindaamisen taas jäävän hieman vähemmälle.

Äänimaailma levyllä on mukavan rouhea ja sopivan rosoisa tämän kaltaiselle paukutukselle. Vokaaleista ei meinaa toisaalta saada hirveämmin selvää muutamia kertosäkeitä lukuunottamatta, tosin eihän se haittaa, kunhan se kuulostaa vaan tarpeeksi vihaiselta! Basso meinaa säröineen välillä hieman sekottua taustalle muun melun kanssa, mutta ei kuitenkaan niin pahasti, että se erityisesti häiritsisi.

Aikaisempaan levyyn verrattuna Dead Generation Of Men on pieni pettymys allekirjoittaneelle, vaikka se ei varsinaisesti mitenkään huono julkaisu ole kuitenkaan. Mielestäni kappaleissa ei ollut avain niin paljon tarttuvuutta tällä kertaa, mutta hyviä poikkeuksiakin on, kuten esimerkiksi levyn kovimpiin kappaleisiin lukeutuva Hero tai Loose Yourself.

Aleksi Vaittinen