UHRIRISTI – Haudankylmä

Uhriristi-Haudankylmä
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Mortis Humanae Productions

Vuosikymmenen alkupuolella perustettu Uhriristi on julkaissut toisen täyspitkän levynsä, Haudankylmän, joka tyylillisesti liikkuu nopeatempoisen ja kosketinvetoisen mustan metallin synkeässä ja upottavassa suossa. En ole kuullut yhtyeen aiempaa levyä, Maailma palaa, mutta ehkä tämän arvostelun pohjalta sekin on jossain vaiheessa tarkastettava, sillä ainakin Haudankylmä osui omaan makuhermoon melko mukavasti.

Koskettimet black metalissa tuntuvat jakavan hyvin usein mielipiteitä kuulijoiden keskuudessa, vaikka itseä ne eivät ole ikinä häirinneet, vaan päinvastoin hyvin toteutettuna ne tuovat usein oivan lisän musiikkiin. Uhriristin tapauksessa koskettimet toimivat juuri tällä tavalla ja antavat pikantin lisämaun tunnelman luomisessa, eikä niitä ole viljelty mitenkään häiritseväksi asti tai että ne veisivät kaiken huomion. Kappaleiden riffittely on melko vahvaa, vaikka välillä ajaudutaankin tasapaksuuden karikoille, mutta senkin pelastaa vokaaleista vastaavan Ruton erittäin onnistuneet suoritukset. Äänimaailma levyllä on kaikinpuolin hyvä, ei liian hienostunutta.

Parhaiten levyltä jäi mieleen kappaleet Routahauta ja Tyhjyyteen katoaa, vaikka muukin materiaali on melko vahvaa, eikä mitään suurempaa heilahtelua laadun suhteen ollut havaittavissa. Kaikin puolin oikein kelvollinen black metal -levy.

Aleksi Vaittinen