UFOMAMMUT – Oro: Opus Primum

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Neurot Recordings

Italian Ufomammut on perustamisestaan asti nauttinut jonkinlaista kulttisuosiota. Itse täytyy kuitenkin tunnustaa, että Oro: Opus Primum on ensikosketukseni tähän kiintoisaan doom-kolmikkoon. Ehkä hyvä niin, sillä levy niin sanotusti pärisi tajuntaan valtavalla voimalla ja sai kyllä vakavasti harkitsemaan bändin muidenkin teosten hankkimista!

Paras tapa kuvailla bändin musiikkia voisi olla hitaasti kaiken alleen musertava psykedeelinen höyryjyrä. Biisit todellakin etenevät rauhassa ja valtavan raskailla riffeillä, luoden synkkää ja painostavaa tunnelmaa. Sekaan kun heitetään vielä hieman kieroja syntikkakuvioita, salakavalia melodiakoukkuja ja mystistä laulua niin homma on täyttä voittoa.

Oro on levy, joka ei toimi taustamusiikkina, vaan vaatii keskittymistä sen sulavasti laahaaviin ja eriskummallisiin biisinjärkäleisiin. Lopulta se kuitenkin palkitsee kuulijansa ja lähes hypnoottisen matkan päätyttyä tämä voisi vannoa, että laittoi vasta levyn soimaan. Ufomammut kulkee omia polkujaan ja tekee sen murskaavalla voimalla, joten valmistautukaa räjäyttämään tärykalvonne ja tajuntanne!

Markus Mähönen