TWO-BY-FOUR: Cheapest Getaway

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Aiemmin tämän lehden sivuilla tuli kehaistua turkulaisen Two-By-Fourin demoa ja nyt sen saatteessa lupailtu omakustanteinen täyspitkä on nähnyt päivänvalon. Southern rock on varmaan mitä parhain kuvaus bändin Motörheadin ja Lynyrd Skynyrdin välimaastossa kulkevan musiikin kuvailuun ja debyyttitäyspitkälle tiensä onkin löytänyt kymmenen groovaavaa ja paikoin mukavasti bluesahtavaa kipaletta. Aiemmin mainitulta demolta tiensä on löytänyt mukaan koko sitä edustanut biisikolmikko, joista levyn starttaava Paralyzed (From the Neck Up) oli demon tarttuvin raita. Täyspitkällä se saavuttaa samaisen tittelin, ja vain itseäni edelleen hieman korpea liiallinen kertosäkeen jankkaus laskee hieman sen laatua, biisin ollessa kuitenkin mitä mainioin käyntikortti bändin musiikkiin.

Demolta tutut Dues Paid sekä Easy Thrills n Sleaze Kills ovat edelleen hyviä kipaleita, joista ensin mainittu iskee parhaiten rennon letkeän tunnelmansa ja bluesmaisen soitantonsa ansiosta. Ilokseni voin kuunteluiden lisääntyessä todeta, ettei bändin taso laske lätyn missään vaiheessa, vaan groove ja iskevyys jatkuu biisi biisiltä. Levyn päättävä Never Sober ja varsinkin sen loppuosan kauniisti soiva kitarasoolo on edellä mainittujen lisäksi luettavissa levyn parhaaseen a-luokkaan ja suosikikseni. Mutta ei se taso loppujen seitsemän mainitsemattoman rallinkaan osalta oikeastaan yhtään huonone, vaan Cheapest Getaway tarjoilee hieman reilun puolen tunnin annoksen mitä tasokkainta rockia, Voin vain kuvitella kuinka biisit livenä kertaavat voimansa kymmenellä ja saavat porukan perseet heilumaan.

Ismo Tikkanen