TURBO: Awatar (uudelleenjulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Productions

Awatar oli vuosina 1993 — 1995 tauolla olleen Turbon sinänsä ihan onnistunut comeback-albumi. Paluun mikin taakse teki myös yksi Puolan arvostetuimmista metal-laulajista Grzegorz Kupczyk. Tästä miehestä lähtee tarvittaessa kaikkea;  raspia, voimaa, avaruutta ja ilkeyttä.

Awatarilla Turbo hylkäsi thrash-vaikutteet miltei kokonaan ja palasi tyyliin josta aloittikin, eli perinteiseen puolankieliseen heavy metaliin. Kokoonpano on toista kitaristia ja rumpalia vaille sama kuin 80-luvun klassikkolevyjen miehistö, joten tässäkin mielessä levytys on paluuta juurille.

Soundimaailma on moderni. Ehkä hivenen liian puhdas, päälle käyvän bassovoittoinen ja tuotetun oloinen, mutta itse kappaleet vakuuttavat siitä tosiasiasta, että Turbo ansaitsee arvonsa paluun jälkeenkin. Kitaristi Wojciech Hoffmannin soittotyyli hakee edelleen ylivertaisessa tyylitaituruudessaan vertaistaan. Harmi vain, että tuttu keppikaveri Andrzej £ysów on tältä levytykseltä poissa. Jää siis vain salaisuudeksi, millaista metallimystiikkaa he yhdessä olisivat loihtineet.

Vaikka materiaalin pääpaino muuten on enemmän kallellaan melodisen heavy metalin suuntaan, osoittavat kappaleet Spectre in the Opera/Upiór W Operze ja Falsz, että ihan täysiä rakollisia ei thrashin päälle ole tyhjennetty. Bonuksena mukaan on lisätty hienot koverit muiden muassa kaikkien tuntemista killereistä Burn ja Neon Knights.

Tuure Heikkilä