TUKKANUOTTA – Subukokous [EP]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Stay Heavy Records

Death metalia, huumeita ja mustaa huumoria. Tällä kaavalla vääntää helsinkiläinen Tukkanuotta punkahtavaa vanhan koulun katkuista kuoloaan. Eikä siinä, homma toimii enemmän tai vähemmän kuin junan vessa. Pari yhtyeen aiempaa tuotosta kuunnelleena osasinkin jo odottaa mitä on luvassa, mutta verrattuna yhtyeen edelliseen ep-levyyn Huomenta suoli, ei huumori kantanut enää aivan yhtä pitkälle.

Musikaalisesti Subukokous on yhtä toimivaa kuin aiempikin materiaali. Kitarat repivät näppäriä riffejä, jotka tuppaavat jäädä päähän soimaan ja toteutus on muutenkin miellyttävän kuuloista. Laulu ajaa asiansa, vaikka jää välillä vähän heikoksi, eikä täysin tue muuta kokonaisuutta. Mädästä kitarasoundista ehdottomasti plussaa.

Huumori, oli se mustaa tai mitä vain, on vaikea taiteenlaji varsinkin musiikkiin yhdistettynä. Tukkanuotan jutut tuntuivat vielä suhteellisen hauskoilta edellisellä levyllä ja biiseissä oli oma viehätys, mutta nyt homma tuntuu jo toistavan itseään. Vaikka biisit toimivatkin musiikin osalta melko hyvin, ei levy jaksa silti innostaa kovin kauaa ja vitsit tuntuvat vähän väkisin keksityiltä. Jos tarkoitus on jatkaa samaa linjaa kokopitkän verran, kannattaa juttujen tasoa ruuvata vähintään yhtä tiukalle kuin itse musiikin.

Markus Mähönen