TRIOSCAPES – Separate Realities

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Muistatko muutaman vuoden takaa jenkkibändin nimeltä Between the Buried and Me? Ei se mitään, ei moni muukaan. Nyt kyseisen bändin basisti Dan Briggs on kasannut trion saksofonisti Walter Fancourtin ja rumpali Matt Lynchin kanssa. Projektin alkuperäinen tarkoitus oli tulkita Mahavishnu Orchestran ”Celestrial Terrestrial Commuters”- kappale vuodelta 1973. Niin kuin usein käy tavatessaan hyviä soittokumppaneita, ei nytkään yhteistyö päättynyt ainoaan kertaan vaan synnytti Trioscapesin.

Separate Realities sisältää kuuden biisin verran 70-luvun fuusiojazzilta haiskahtavaa instrumentaaliprogea. Kun kokoonpano ikäänkuin suistui tekemään omaakin musiikkia, on levy todella vaivattoman, jokseenkin paikoin mutkikkaan kuuloinen. Silti tässä ei ole havaittavissa minkäänlaista muusikoilta muusikoille -aspektia. Minunkinlaiseni tahtilajeista tajuamattoman näppäilijän on helppo hypätä musiikin vietäväksi.

Separate Realities on lähes koko kestoltaan soitettu vain yllämainituilla instrumenteilla. Se juuri onkin trion vahvuus ja tekee kudelmista selkeitä ja kantavia. Liiat kerrokset kun tappavat hyvänkin sävellyksen.  Briggsin bassokuvioiden päälle olisi helppo kuvitella massiiviset kitaravallit, mutta nyt soikin saksofoni ja paikoin huilu poukkoilevan rumpukompin päällä. Edellämainittu Celestrial Terrestrial Commuters-coverikin albumilta löytyy, mutta ei mitenkään pomppaa silmille muutenkin laadukkaasta materiaalista. Tämä on erittäin miellyttävä tuttavuus!

Hannu Marila