TRAIL OF LIFE DECAYED – Slave, Inequal, Hostile

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Pirkanmaan Trail of Life Decayed jytkyttää modernin metallin alttarilla. Yhtyeen toinen lähestyminen demorintamalla onkin soundeiltaan varsin asiallinen. Soitannallinen puolikin on ihan välttävästi hallussa, joskin ilmaisu on omaan makuuni aavistuksen turhan jäykkää ja groovetonta. Vokalisti Antti Riikonen keuhkoaa pätevästi ja miehen suoritus onkin levyn parasta antia. Rytmiryhmä hoitaa sekin tonttinsa napakasti. Isoimman miinuksen piirtäisin kuitenkin kitaristikaksikon Välilä/Viderholm sarakkeeseen. Koulupoikamainen näpertely ja ideaton kuviointi kun tuppaa alkamaan ärsyttämään varsin pian.

Slave, Inequal, Hostile kärsii kuitenkin eniten sävellystyöstään. Parhaillaankin lähinnä välttävät riffit ja rakenteet ovat turhan useaan otteeseen kuultuja ja musiikista välittyy vaivaannuttava näennäisraskauden tuntu. Moinen pikkukiukuttelu ei vain vakuuta millään asteella. Ensi kerralla vähemmän hipeltämistä ja enemmän murhaa, kiitos.

Markus Makkonen