TOXIC HOLOCAUST – From the Ashes of Nuclear Destruction

366649
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Käppäinen ja räkäinen katu-thrash on mielestäni parhaimmillaan livenä, mutta kieltämättä Toxic Holocaustilla on hetkensä myös levyltä kuunneltuna. Neljän albumin lisäksi Relapse on nyt julkaissut kiekon, johon on kerätty tavaraa lukuisilta split- ja single-julkaisuilta kaikkiaan 22 kappaleen ja vajaan tunnin verran.

Kokoelmassa on mukavasti vaihtelua sekä tyylillisesti että ennen kaikkea tuotannossa. Varsinkin kun vaikkapa Reaper’s Grave tai Death Brings Death pärähtävät soimaan, alkaa ihmetellä, että kuka perkele kerkesi vaihtaa Sodomin levyn soimaan! Tässä on ehkä levyn suurin ansio; se paljastaa Toxic Holocaustin kaikkein likaisimman puolen, joka on pidetty täyspitkien albumien ulkopuolella.

Kokiksen heikkous on siinä, että siihen on koottu myös demoversioita täyspitkien levyjen kappaleista, eivätkä ne juuri eroa alkuperäisistä. Näitä raitoja levyllä on ehkä neljäsosa. Taas kerran voi kysyä, miksi toimiva konsepti piti pilata näillä demoilla. Pelkästään ne albumien ulkopuoliset raidat olisivat hyvin riittäneet.

Suosittelen bändin varsinaisille faneille, jotka eivät ole pienjulkaisuja vielä saaneet hankittua. Muille pienellä varauksella.

Jaakko Marttila