TORTURE SQUAD: Æquilibrium

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Wacken Records / SAOL / H´art / Zebralution

Wacken Metal Battlen voittajabändi vuodelta 2007 lataa tiskiin kymmenen kappaleen thrash-kiekon. Tämä brasilialainen lupaus on herättänyt kiinnostusta ympäri maailman vahvalla soitannollaan ja loistavilla albumeillaan. Yhtye on kiertänyt samoja lavoja Sepulturan, Exoduksen, Overkillin ja Kreatorin kaltaisen suurten nimien kanssa, joten näyttö yhtyeen taidoista on vahva.

Itse musiikki on hyvin perustyylistä thrash metalia ihan pikkuriikkisillä tekniikkapiikeillä. Death metalista thrashin pariin siirtynyt yhtye on kuitenkin jättänyt nykyisen tyylinsä sekaan pieniä ripauksia death-menneisyydestään, esimerkkinä mainittakoon vokaalit. Välillä muristaan melkoisen matalalta. Erityylisten vokaalien sotkeminen keskenään tuo sopivan kontrastin kuunteluun. Kaikenlisäksi kumpikin laulutyyli istuu musiikkiin erittäin hienosti.

Paikoittain mieleen tulee erittäin vahvasti Annihilator, ei niinkään vokaalien puolesta vaan musiikillisesti. Samanlaisia riffejä tuntuu irtoavan sekä Jeff Watersin että Rafael Augusto Lopesin soittotyyleillä. Myös rumputyöstä on hyviä sanoja sanottavana. Amilcar Christófaro paukuttaa komppia jos jonkinlaista ja kaikki mahdolliset nopeudet. No, ehkä ei aivan mitään Berzerker-tempoja kuitenkaan. Levyltä jää vain se viimeinen niitti puuttumaan. Albumi on ihan ok, mutta muutama nopeampi ja raskaampi thrash-raapaisu olisi tehnyt terää. Æquilibrium on kuitenkin mainio thrash metal -levy genren ystäville. Brasilia taitaa sittenkin olla hyvä maa jossain muussakin lajissa kuin jalkapallossa.

Juuso Viljanen