TONTTU – Nekrognomekon

a2271744770_2
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Mitä vittua minun raukat korvani taas joutuvat oikein kuuntelemaan? Tontun jonkinlainen kokoelmalevy, tavallaan nokkelan humoristisesti nimetty, Nekrognomekon, sisältää cd-levyn verran sitä itseään, eli puhdasta paskaa. Yhtye koittaa itse nimetä itsensä vitsikkäästi anti-gnomeindustrialmetaliksi, mutta mitä sitä suotta turhaan kaunistelemaan, paskaahan se tämä.

Tonttu kuulostaa sellaiselta oksennukselta, joka on bändin jätkien mielestä varmaan huisin hauskaa ja hupaisaa – sitä treenikämpällä juodaan viinaa ja vähän pimputellaan samalla soittimia, kun ei jakseta enää kotona kiveksiä näppäillä. No, myönnettäköön että oma sietokyky huumorimusiikin kohdalla on aika alhainen ja Tonttu nyt sattuu syystä tai toisesta ärsyttämään enemmän kuin useampi muu vastaava tapaus. Tällaisia höyryjä päästeleviä projekteja on varmaan kaikilla muusikoilla julkaisemattomana pöytälaatikoissa pölyttymässä, mutta se avainsana niidenkin kohdalla on juurikin tuo “julkaisematon.” Ei kaikkea ole aina ihan pakko julkaista.

Eniten tällaisissa projekteissa yleensä ärsyttää se, että yhtyeen kaverit varmaan voisivat tehdä hieman vakavammalla asenteella myös ihan toimivaa musiikkia, mutta se energia kuitenkin käytetään sitten kuuntelukelvottoman paskan tekemiseen. Suosittelenkin välttämään ja kiertämään tämän levyn aivan vitun kaukaa. Vaihtoehtoiseksi toimeksi kuuntelemiselle ehdotan vaikka sukuelimen nappaamista rotanloukun väliin. Se on varmasti hauskempaa ja nautinnollisempaa kuin Nekrognomekonin kuunteleminen.

Aleksi Vaittinen