TOMORROW’S OUTLOOK: 34613

 

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija:Battleground Productions

 

Kaipaatko kailotusta? Tältä levyltä sitä löytyy. Norjassa perustettu ryhmä on ottanut debyytilleen mukaan monia vierailevia vokalisteja – nimekkäimpinä Graham Bonnet ja Michael Kiske – ja myös rummuissa ja kitaroissa kuullaan useamman soittajan työnäytteitä. Musiikkityylinä on progehtava power metal.

Kohtalaisen toimivasti tässä laukataan, tunnelmoidaan ja vingutellaan. Varmaankin tyypeillä on ollut ihan hauskaa studiossa. Kuulijalla ei sitten niin hauskaa olekaan. Toki muutama kappale on aika pirteä tapaus ja pystyn aistimaan vivahteita vanhan Queensrÿchen ja Helloweenin suunnalta, paikoitellen yhdistettynä Symphony X:n tyyppiseen paisutteluun. Pari imelähköä (sekä valitettavan keskinkertaisilla melodioilla varustettua) slovariakin löytyy, kuten myös Lizzy Borden -cover. Jos reippasti kilkutteleva heavy-lurittelu on mielestäsi parasta mitä maa päällään kantaa, suosittelen antamaan tälle mahdollisuuden. Itse rokotan armotta pisteitä tunnelman latteudesta, kylmistä soundeista ja sävellysten laahaavuudesta. Ihan kohtalaisesti vaihtelua levyllä kyllä on, mutta tylsä jahkailu vie liikaa tilaa hurjemmalta kiidolta.

Seppo Rautio