TOMBSTONED – Tombstoned

373525
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Psykedeelistä doomia, ah, pieni lapsi sisälläni innostui avatessani Helsinkiläisen Tombstonedin ensimmäisen kokopitkän albumin kannet. Vuonna 2010 perustettu kolmihenkinen yhtye on julkaissut ennen debyyttiään yhden ep:n ja demon ja nyt on vuorossa näytön paikka. Kaikki elementit vaikuttivat lupaavilta pienen taustatutkimuksen jälkeen ja ensimmäiset soinnut levyllä vahvistivat tunnetta kun kitara lähti pörisemään ja jalka alkoi vipattaa. Vaan kuinka sitten kävikään?

Tombstoned kuulostaa ensikuulemalta jonkinlaiselta Electric Wizardin ja Black Sabbathin välimuodolta. Psykedeelistä pörinää, yksinkertaisen rokkaavia riffejä ja vähän lisää psykedeelistä pörinää. Kielisoitinten luoma tunnelma onkin aivan erinomainen, mutta laulusta joudun hieman kitisemään, ehkä jopa enemmänkin. Laulu on vedetty aivan liiallisen kaikuefektin läpi, ehkä peittämään sitä, että se ei itsessään onnistu kuulostamaan niin hyvältä. Valitettavasti efektit eivät tässä tapauksessa paljoa pelasta. Välillä hoilaus kuulostaa jopa ihan sopivalta biiseihin, mutta välillä se taas lähinnä ärsyttää.

Levy on lupaava ja pari ensimmäistä kappaletta suorastaan erinomaisia. Loppua kohden vauhti tosin hidastuu ja junnaava psykedeelinen toisto alkaa hieman puuduttaa. Minulle laulu ei toiminut ja instrumentaalisena levy olisi ehkä kuulostanut paremmalta, mutta joillekin se varmasti toimii. Kannattaa kuunnella itse. Tombstonedin debyytti on kuitenkin lopulta kiinnostava ja hetkittäin todella mainio paketti.

Markus Mähönen