TOMBSTONE HIGHWAY – Ruralizer

TombstoneHighway_Ruralizer
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Agonia Records

Italia on lähellä sydäntäni spagetin ja etenkin spagettiwesternien takia. Onpa myös yksi kaikkien aikojen parhaista säveltäjistä, Ennio Morricone, Italiasta syntyjään. Tombstone Highway on myös Italiasta ja kuinka sattuikaan, että lännenelokuvista aloin mussuttamaan, kun yhtyeen tekstit ovat kallellaan myös tuonne villin lännen tunnelmiin ja musiikillisesti yhdistellään southern rockia metallimusiikin kanssa, eikä lopputulos ole edes yhtään hullumpi.

Paino musiikissa Tombstone Highwaylla on kuitenkin enemmän tuolla metallin puolella, joka on tavallaan sääli sillä itse jäin hieman kaipaamaan enemmän banjoja (vaikka siellä semmoinen taustalla taitaakin välillä rämistä) ja joku räkäinen saluunapiano olisi ollut hieno lisä. Southern rock -sapluunan yhtye hoitaa onnistuneesti ja kappaleissa on usein hyvinkin tarttuvia kitaramelodioita. Äänipuoli levyllä on hyvin hallussa ja kitarat surisevat aika ansioituneesti, mutta meininki ei ole mitään kliinisen oloista tai ylituotettua.

Onko tämä nyt sitten enemmänkin sellaista modernia cowboy-musiikkia, missä hevoset on vaihtunut pick-up autoihin ja ajellaan pitkin syrjäteitä kaljaa juoden ja haulikolle liikennemerkkejä ammuskellen? Kuten jo ylempänä totesin, niin olisin toivonut enemmän spaghetti western -vaikutteita sävellyksiin ja niistä tuttujen soittimien käyttöä. Ruralizer on albumillinen hyvällä rock groovella varustettua metallia johon on lisätty noita pieniä western -vivahteita. Ja toimii se tällaisenaankin oikein melkoisen hyvin.

Italy is close to my heart because of the spaghetti and especially because of all the great spaghetti western movies. Also one of the greatest composers, Ennio Morricone, is born and bred italian. Tombstone Highway is from Italy too, and just so it happens that I start to mumble about western movies, as the lyrics for this group aspires their inspiration for the wild west and the it’s atmosphere. Musically they combine southern rock with metal music, and the end product isn’t that bad at all.

Weight on the music is more on the metal, which is a bit shame as I was missing more banjos (even though there seems to be one in the background once in awhile) and some kind of dirty saloon piano would have been a great addition. What it comes to their southern rock, this group handles it very well and the songs have lots of catchy guitar melodies and riffs. The sounds on the record are good and the guitars sound well, but not that they would be too clinical or over-engineered.

Is this some kind of modern cowboy music, where horses have been replaced by pick-up trucks and you drive around in country roads drinking beer and shooting traffic signs with a shotgun? As I already mentioned before, I would have hoped to hear more of spaghetti western influences on the composition and also the use of instruments in that kind of music would have been nice. But even as it is now, Ruralizer is good metal album accompanied with great rocking groove and nice little touches of western influences, and it works pretty well too.

Aleksi Vaittinen