The True Werwolf – Devil crisis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvosana: 9/10

Julkaisija: Werewolf Records

Levy jota on odotettu kuin kuuta nousevaa. Onko se jotain aivan mahtavaa vai täydellinen pettymys? Odotukset ovat korkealla. Julkaistaisiinko tätä levyä edes koskaan? Tällaisia ajatuksia päässäni on pyörinyt. Laitan levyn soimaan, pimennän huoneen ja rauhoitun kuuntelemaan. Alkutahdit iskevät vasten kasvoja. Taattua black metalliahan tämä on heti alusta lähtien.

Albumin tyyli on juuri omaan korvaani sopiva. Se on raaka, mutta ei suttuinen. Se on melodinen, mutta ei yliampuva. Se on… jotain täydellistä. Mielestäni albumin huippukohta on Spellbound kappaleesta löytyvä erittäin hieno ”Nintendo-riffi”, joka tuo melodisuudessaan mieleen vanhat pelimusiikit.

Albumi olisi mielestäni ansainnut täyden kympin jos kaksi asiaa olisi ollut toisin. Levyn viimeinen kappale ei millään tunnu istuvan kokonaisuuteen, koska se on tyyliltään täysin poikkeava muihin nähden ja tuntuu omalla tavallaan täytebiisiltä, vaikka onkin itsessään toimiva sävellys. Lisäksi kappaleiden väliin on lisätty varmaankin kerronnallisesti olennaista saksankielistä puhetta jonka merkitys jää harmillisesti ulottumattomiini.

Elämme vasta helmikuuta, mutta uskallan väittää että tässä on vuoden albumi.

Tuomas Jouha