THE MUSHIL: Alpha & Ωmega

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Lappeenrannassa vuonna 1999 perustetun duon demoalbumilla on mukana laaja kirjo erilaisia sävellyksiä bändin alkuvaiheilta vuoteen 2012 asti. Biiseistä kolme ensimmäistä on aika primitiivistä kamaa muistuttaen hieman alkuaikojen Morningstaria. Myös vokalisti-kitaristi-basisti Paavo Ritalan kuiva ja käreä laulutyyli tukee yhtyeen alkukantaista ilmaisua.

Harvemmin koveroitu Prong-raita Snap Your Neck taittaa niskaa kohtuullisesti. Onneksi The Mushil ei kuitenkaan ole mikään asennemetallibändi, vaan luottaa tylsien junttariffien sijaan enemmän perinteisempään heavy metal -ilmaisuun. Yhtyeen soundi kotikutoisen nuhainen, mutta silti sopivan rujo.

Uudempien kappaleiden rakenteissa on enemmän intohimoa ja vaihtelua, mutta erityisen ikimuistoisia ne eivät ole. Kitarasoolot kyllä vonkuvat vanhan Motörheadin mukaisesti. Demoalbumin 12 kappaleen skaala on aika laaja, joten kokonaisuudesta jäi hieman linjaton vaikutelma, mutta yhtyeen perussoundi tietyssä vanhakantaisuudessaan on kylläkin kiinnostava.

Tuure Heikkilä