THE CHANT – A Healing Place

The Chant - A Healing Place album cover
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Secret Entertainment

The Chant pitää yllä tasaista julkaisutahtia. Kaksi vuotta Ghostlines-debyytin perässä seurannut This Is the World We Know, saa nyt seurakseen A Healing Placen – sekin kaksi vuotta edellisen albumin julkaisusta. Kolmosalbumi on kenties yhtyeen maalauksellisin, luoden vahvoja mielleyhtymiä Anathemaan. Tunnelmat ovat kautta linjan rikkumattomia ja hyvällä näkemyksellä punottuja. Musiikillisia tasoja tuntuisi nyt olevan myös mukana aiempaa enemmän.

A Healing Place on pitkälti sellainen albumi, kuin The Chantilta voisi odottaakin, seesteinen, kaunis ja mielenkiintoinen. Saksofoni soi levyllä esimerkillisen kaihoisasti tuoden kokonaisuuteen oman pikantin lisänsä. Yksikään levyn kappaleista ei pullistele muotistaan, vaan kokonaisuus säilyy tyylikkäänä ja ehjänä läpi kestonsa. Erikoismaininnan ansaitsee The Black Corner, jonka muuhun maalailuun nähden jopa virkeä pulssi herättää albumin keskivaiheella mainiosti.

The Chant tekee siis kolmannella levyllään laatujälkeä. A Healing Place alkaa pikkuhiljaa lunastaa niitä suuria odotuksia joita yhtyeen harteille debyytin aikoihin kasattiin. Näin monisyinen musiikki ei tule varmasti koskaan nostamaan yhtyettä niihin kaikkein kirkkaimpiin parrasvaloihin, mutta jos hintana olisi ilmaisun kertakäyttöistäminen ja helppoihin ratkaisuihin sortuminen, niin toivotaan, ettei näin tule koskaan edes käymään. Tämä on nimittäin hyvä juuri näin.

Markus Makkonen