THE BATALLION: Head Up High

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Dark Essence Records

”One, two, three, four!” Jos ensimmäinen asia jonka kuulee, kun levy alkaa soida on kyseinen fraasi, voiko se olla huono? Eihän se voi, mutta se voisi olla paljon parempikin. The Batallionin toinen kokopitkä Head Up High tarjoilee nelisenkymmentä minuuttia perinnetietoista thrash metallia ilman sen suurempia krumeluureja. Rässiliivit päälle, aurinkolasit päähän ja räyhäämään sodasta ja kuolemasta. Siinä ehkä onkin levyn suurin heikkous, se kun voisi aivan hyvin olla vuodelta 1985. Sillä erotuksella, että riisutussa soundissa basso kuulostaa oikeasti bassolta, eikä kolisevalta peltiämpäriltä. Sarjatulella lauotut riffit ovat kyllä paikoin hyvin mehukkaita, levyn nimikkobiisin pääriffi kun on millä tahansa mittarilla tajuttoman kova.
The Batallion ei ole keksimässä pyörää uudelleen, vaan pyörittää hyvänä pidettyä rengastaan lippu korkealla eteenpäin. Koska kaikki on nykypäivänä niin kovin retroa, voisiko tätä kutsua ”retro-rässiksi”? Vanhan liiton thrash-diggarit saavat tästä kuitenkin itselleen levyllisen takuuvarmaa paahtoa pimeiden talvi-iltojen ratoksi.
Mikko Kymäläinen