TERVEET KÄDET: Ugh!!! Terveet Kädet Elävänä

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Longplay Music

Yli kolmekymmentä vuotta sitten perustetun suomalaisen hardcore-punkin elävän legendan eräs pitkäaikainen kokoonpano on tullut tiensä päähän. Ugh!!!-äänite jää näin ollen rumpali Peedron ja basisti Lenen testamentiksi.

Albumi koostuu sähköisestä ja akustisesta osuudesta. Vaihtovirtaa sisältävä setti on nauhoitettu Kouvolan House of Rock -baarissa 20.5.2011. Särötön keikka on puolestaan taltioitu Porin Cafe Jazzissa 6.8.2011. Kouvolan keikan alkupuoli koostuu hieman metallisemmasta matskusta, jonka ansiosta äänitettä voi pitää jopa kolmijakoisena; heavy-TK, ’82-TK ja sähkötön TK.

Kevätaika Kouvolassa on virittänyt vanhojen hikisten miesten tuntoaistit teräviksi. Pissaa ja Paskaa ja muut vanhat hitit lentävät yhtä ripeästi ja energisesti kuin kolmikymppisellä Live Kemi -äänitteellä, vaikka välispiikit eivät Kemi’82 -tasolle ylläkään. Itse asiassa perverssin Äijälä-tirehtöörin juttelut biisien välissä kuulostavat känniseltä Elvis Presleyltä, vaikka tiettävästi mies ei pöllö-öljyyn koske. Oudossa maassa voi sattua outoja asioita.

Akustinenkaan osuus ei ahistanut niin paljon kuin ennakkoon pelkäsin, vaikka naishenkilö Porin yleisössä kuulostaa olevan isoon äänen toista mieltä. Läjä-ilmausta lainatakseni: Ugh!!!-kiekko tiivistyy kokonaisuutena ”pikkuisen hyväksi.”

Tuure Heikkilä