Terveet Kädet, Liekkipipot ja Ahneus 12.7.2012 Torvi, Lahti

Ensimmäinen yhtye oli jo paiskomassa, kun pääsin kaatosateesta paikan päälle. Ennalta tuntematon Ahneus kuulosti nopeissa ralleissaan yllättävän paljon Rattukselta. Laulaja-kitaristikin kuulosti jotenkin tutulta. Niin, Ahneus on Rattuksesta lähteneen Jaken uusi bändi. Hieno homma, sillä esimerkiksi vuonna 2005 julkaistu Rattus-levy oli oikein hyvää punkitusta, olipa sitten hc tai ei. Basisti Jeekki heilui tukkansa perässä, minkä suvantokohdissa ehti. Huomattavasti rauhallisemmin esiintyvän Jaken kitaroinnissa on jotain ylityylikästä, hyvällä tavalla. Jännä nähdä, millaiseen lentoon vuonna 2011 perustettu, mutta jo monta keikkaa tehnyt, yhtye yltää. Bändin levy on kuulemma vain julkaisijaa vaille valmis.

Kuvassa: Ahneus

 

Paikallinen Liekkipipot hymyilytti hieman epäilyttävästä nimestään huolimatta. Kappaleet olivat kovin hittihakuista punkrockia. Kappaleiden intensiteetti tippui edellisestä esiintyjästä, mutta joillekin kuulijoille tällainen äijäily varmasti upposi hyvin. Toimittajan makuun ehkä kuitenkin liian hillittyä äijämeininkiä. Lavalla ei nähty pipoja.

Kuvassa: Liekkipipot

 

Se oli varmaan kuitenkin Terveet Kädet, joka sai ihmiset liikkeelle torstai-iltana. 30 vuoden kokemuksella Läjä Äijälä käskytti innokkaimmat pittaamaan. Eipä siihen kameran kera kehdannut eturiviin jäädä kun lihan lisäksi niskaan tulee kainalosauvaa! Basisti Janin instrumentti sai vauriota heti alussa, mutta säädön jälkeen keikka pääsi jatkumaan. Hurja myllytys kesti juuri sopivasti, vain juuri ennen encorea ehti pientä puutumista havaita. Äijälä hoputti bändiä aloittamaan välittömästi uutta kappaletta aina kun minuutin rykäisy oli heitetty yleisölle. Oma suosikkini Jeesus Perkele oli kohokohta. Hikinen yleisö huusi Pissaa ja Paskaa ja sai sitäkin. Läjän äänessä oli viimeisissä kappaleissa jo black metalin rääkynää ja se toimi jäätävästi. Jos yhtyeen esitys ei ole aina mennyt aivan nappiin, niin nyt Lahti sai elinvoimasta harcorepunkkia täyslaidallisen.

Kuvassa: Terveet Kädet

 

Teksti ja kuvat: Heikki Sikanen