TERVEET KÄDET – Lapin Helvetti

417623
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Viimeisin Terveet Kädet -julkaisu jonka kuuntelin taitaa olla Pahan Voima -ep tai Sing of the Cross -täyspitkä vuodelta 1995. Aikaa on siis kulunut hetki edellisestä annoksesta Tornion raivoa ja ymmärtääkseni yhtye on kerennyt siirtyä ilmaisulta hieman metallisempaan suuntaan ja sen jälkeen myös takaisin hooceempaan materiaaliin aivan tässä lähivuosina. Kokoonpano on vaihtunut vuosien mittaan, ainoastaan Läjän säilyessä alkuperäisestä. Sama tenho on kuitenkin näyttänyt säilyvän.

Tuttuun tyyliin kappaleissa ei ole kyse mistään hienostelusta, vaan suoraviivaisesta hooceesta. Kappaleita levyllä on yhteensä kahdeksantoista ja yhteismittaa teokselle karttuu vain vähän päälle 21 minuuttia. Joten paskat potkitaan pihalle kyllä melko pikaisesti, vaan mitäpä sitä turhia jaarittelemaan? Tuotanto on kaikin puolin kunnossa ja meininki sopivan likaisen kuuloista, mutta mistään puurotuotannosta ei ole kyse, vaan instrumentit erottuvat tarpeeksi selkeästi.

En siis väitä olevani mikään TK-asiam_tuntija mies, mutta ainakin omiin korviin Lapin Helvetti kuulostaa siltä vanhalta kunnon Terveiltä Käsiltä. Niin kuin vain kuuluukin ja pitää olla, sillä se mikä kuulosti hyvältä joskus muinoin, tuntuu kuulostavan hyvältä myös nyt. Kyllä tällainen menevä ja aggressiivinen runttaus kelpaa, ainakin annoksittain nautittuna, jos ei nyt täyspäiväisesti koko ajan kuuntelisikaan.

Perkele, Saatana!

Aleksi Vaittinen