TÄRPÄTH – Delivered To Devastate

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Napalm To Thy Face Productions

En sen kummemmin alkanut levyn käteen saatuani selvittämään, että mistäpäin Suomea mahtaa Tärpäth-niminen orkesteri olla kotoisin. Se selvisi ihan levyä kuuntelemalla. Levyn kappale numero kuusi, nimeltään ”Kurmootus” kertoo kaiken olennaisen. Kyllä, Pohjanmaaltahan nämä pojan pallerot ovat.

Lyhyehkö ja varsin ytimeikäs Delivered To Devastate –omakustannetäyspitkä on sekoitelma klassista thrashia ja vanhan koulun death metalia. Eli lähtökohdissa ei ole valittamisen sijaa. Materiaalissa itsessään sitä tosin on. Kappaleiden monotonisuus turhauttaa eikä mikään levyn elementeistä potki munille, kuten tähän genreen olennaisesti kuuluisi. Eddie Van Hellin vokaaliräyhä on mukavaa kuultavaa, mutta se ei riitä pelastamaan tilannetta.

Tärpäth kiinnosti arvioinnin ja kuuntelun kannalta nimensä puolesta. Tästä annan edelleenkin ison plussan yhtyeelle: teidän nimenne on nerokas! Musiikki on sellaista välttävää tasoa, mutta potentiaalia kyllä löytyy. Se kaiken hiilen alle kätkeytyvä timantti on vain kaivettava esiin ja hiottava kuntoon. Tämä voi viedä aikaa, mutta kärsivällisyys voidaan palkita hyvin.

Juuso Viljanen