TANK – War Nation

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Productions

80-luvun alussa aloittanut NWOBHM-akti Tank hajosi vuonna 1989 tehdäkseen kuitenkin comebackin jo kahdeksan vuotta myöhemmin. Itse kuulun niihin, jotka eivät ole perehtyneet kyseisen yhtyeen uudempaan tuotantoon ollenkaan. Ehkä parempi niin, sillä uusin Tank ei kuulostanut enää siltä sotakoneelta, joka jyräsi tiensä aikoinaan niin monen levyhyllyyn.

War Nation on tasaisen hyvä levy, mutta se ei pääasiassa kuulosta mitenkään erikoiselta. Paras tapa kuvailla sitä olisi ehkä kypsä ja aikuistunut Tank. Biisit ovat taidokkaasti toteutettuja ja saavat jopa välillä hyräilemään mukana, mutta se tietty riehakkuus ja energia puuttuu. Rauhallisemman ilmaisun puolesta puhukoon myös Dreamer, joka balladiasteikolla toimii mainiosti, mutta kyseisen bändin kohdalla jättää jopa hieman hämilleen.

Välillä tulee vastaan niitä legendaarisia bändejä, joiden olisi toivonut lopettaneen ajoissa. Tank ei kuitenkaan ole yksi niistä. Vaikka levy onkin erilaista Tankia, mihin itse olen tottunut, ei se ole millään tasolla huono levy, päinvastoin. Onhan täysin ymmärrettävää, että ihmisten varttuessa myös musiikki varttuu ja tässä tapauksessa se varmasti pätee myös niihin Tankin faneihin, jotka kahdeksankymmentäluvun alussa moshasivat Filth Hounds of Hades -levyn tahdissa. War Nation tarjoaa annoksen arvokkaasti vanhentunutta heavy metalia, joka ei kuitenkaan omalla kohdallani herättänyt mitään suurempaa innostusta.

Markus Mähönen