SUUNTA – Demo 1

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Nyt onkin käsillä melkoinen ääninäyte demoksi – kolme biisiä ja kestoa yli neljäkymmentä minuuttia! Kappaleita tuskin tullaan toista kertaa samalla tavalla vetämään. Kyseessä on käsittääkseni enemmän jamittelun lopputuloksesta koottu kooste. Mikä on sinänsä oiva keino tehdä musiikkia, mutta tämä äänite vaikuttaa siltä kuin nauhuri olisi unohtunut päälle treenien ajaksi.

Kirveellä töitä -sanonta voisi toimia käytännössä Suunta-yhtyeen kanssa. Siis bändihän soittaa toimivasti yhteen ja paikoin musiikki on hyvää ja laadukkaasti tallennettua. Liian usein vaan jää toistovaihe päälle, eivätkä muusikot itsekään tunnu tietävän mihin seuraavaksi pitäisi mennä. Yllätysmomentti säilyy kyllä, mutta ei paljon yllätä, kun kymmenessä minuutissa ainoastaan rumpukomppi vaihtuu muutaman kerran. Livenä tämä olisi luultavasti mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin tämän ”keskeneräisen” äänitteen kuunteleminen.

Suunta-yhtyeen musiikkia voisi kuvailla ritual doomin, pohjolan sludgen ja vaikka suomalaisen stonerin risteytykseksi, kuitenkin bändin lokeroiminen on erityisen hankalaa. Luulen ainakin ymmärtäväni mitä tällä on haettu. Kolmesta kappaleesta viimeisin, Kalliolle rauniolle, on ainoa, jossa toistosta tulee vahvuus. Siinä laulukaan ei kuulosta päälle liimatulta, eikä biisi lähde muutenkaan rönsyilemään liikaa. Poljelto pysyy vankkana ja kitarat soittavat demon parhaat hetket.

Hannu Marila