SUPO – Piiskaa Ilmaan Kuvion

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Bad Vugum

Suomalaisessa rock-kentässä tapahtuu lopultakin jotain jännittävää. Erikoisen voimatrion, Supon debyytti ottaa luulot pois ja vieläpä varsin persoonallisella tavalla. Yhtyeen ainutlaatuinen soundi syntyy sen kokoonpanosta: Vain bassoon, rumpuihin ja erilliseen vokalistiin luottava orgaaninen ase möyrii pitelemättömän tehokkaasti, eikä suoranaista verrokkia sille näin ollen edes löydy.

Basisti Arvi Hasun (es-Rubik, Astro Can Caravan) riffit täyttävät kielisoitinten kentän yllättävän kokonaisvaltaisesti. Yhdessä J-P Hautalammin (Cosmo Jones Beat Machine) kellontarkan rummutuksen kanssa kuviot heräävätkin eloon poikkeuksellisen verevästi, eikä kitaristia enää sekaan kaivata. Sarjakuva-Finlandiankin voittanut Petteri Tikkanen täydentää rosoisella tulkinnallaan paketin onnistuneesti. Musiikillisesti Supon juuret ovat niissä ”paremmissa ajoissa”. Niin Motörhead, Deep Purple, ZZ Top, kuin kotoinen Hurriganeskin ovat varmasti kuuluneet miesten musiikilliseen dieettiin. Soundi on lämpimän aito, niin kuin tällaisessa rouhimisessa kuuluu ollakin. Kappalemateriaalikin on tarkkaan harkitun ja hyvin sävelletyn oloista. Rivakka Räyhähengen kiesit, sopivan likainen grooveilu Se tulee oleen helppoo, kuin poikkeuksellisen komean draaman kaaren omaava Murskaajan nieluun ovat kaikki miltei täyden kympin sävellyksiä. Kun muukaan materiaali ei koostu täytepaloista, on Piiskaa ilmaan kuvion hemmetin nautinnollinen, positiivisesti yllättävä ja ennen kaikkea lämpimästi suositeltava tuttavuus. Jos Supo olisi ollut kuvioissa 1970-luvulla, olisi se tällä hetkellä varmasti Suomen legendaarisin rock-bändi Hurriganesin sijaan.

 
Markus Makkonen