STONEGAZER – Vol. II

Stonegazer
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Letkeästi mutta energisesti rullaa menemään tämä tamperelaisporukka toisella demollaan. Viidessä kappaleessa on meininki, jota yleensä kuvaillaan sanoilla ”rouhea”, ”pörinä” ja ”groove”. Varmaan tulikin jo selväksi, mikä on homman nimi. Sitähän se, metallista stoner rockia ilman turhia venkoiluja.

Sellainen perusote bändillä kyllä pysyy hallussa ja sounditkin ovat ihan ok-demotasoa. Ongelmaksi muodostuukin tyytyväisyys valittuun tiehen ja yllätyksetön kaljanjuontirokin asenne. Tietysti kappaleiden nimiin ovat päässeet mukaan myös sanat ”smoke” ja ”dope”. Enemmän tässäkin musiikissa saisi olla sellaista härskiä särövellontaa tai vaihtoehtoisesti tummaa psykedeliaa, tällaisenaan jäädään ennemminkin kuivakan hard rockin maisemiin. Lisäksi sinänsä ihan kelvollinen vokalisti kuulostaa paikoitellen yrittävän liian alleviivatusti tietynlaista karheaa, äijämäistä otetta. Kyllähän etenkin kitarat hyvinkin maukkaasti paikoitellen rähisevät mutta hieman kylmäksi nämä kappaleet minut jättävät. Kauheasti varsinaista vikaa musiikista ei löydy, kelvollisesti se taustalla toki ruksuttelee. Keskitien menoon kun saisi vielä lisää tulisuutta tai eksoottisempaa maustetta, voisi lopputulos olla makoisampi.

Seppo Rautio