STENCH OF DECAY: Stench Of Decay (kokoelma)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ektro Records

Tämä levy kokoaa yksiin kansiin porilaisen Stench of Deacyn tähänastisen diskografian. Levyltä löytyvät vuoden 2005 nimeämätön demo, vuonna 2009 kasettina ja vinyylinä julkaistu Where Death and Decay Reign, sekä seiskatuumainen Visions Beyond Death, joka näki alkujaan päivänvalon viime vuonna.

Läpi kiekon yhtye esittää laatu- ja perinnetietoista death metalia. Demon kappaleet ovat muuta materiaalia vähän nopeampaa menoa ja tyyli on enemmän kallellaan jenkkiläiseen death metaliin. Stench of Decay on erittäin vakuuttava jo tällä seitsemän vuoden takaisella äänitteellään. Vahvan latauksen takia se ei häviä ollenkaan kahdelle muulle julkaisulle, vaikka seuraavat äänitteet ovatkin hiukan hiotumpaa materiaalia.

Where Death and Decay Reign ja sitä seurannut seiskatuuma ovat asteen verran hitaampaa ja melodisempaa jyräystä. Vertailukohtaa on helppo etsiä pohjoismaisista kuoleman palvojista. Musisointi on muuttunut entistä vakuuttavammaksi ja soittotaidossa on tapahtunut kehitystä. Pahaa sanottavaa on vaikea keksiä. Seiskan kaksi vetoa ovat levyn suoraviivaisimmat ja raskaimmat runttaukset.

Ektro Recordsin uusintajulkaisun kansivihkoon on painettu myös otteita yhtyeen kansitaiteesta. Mätänevän tyylikästä. Eipä tästä perinteikäs kotimainen dödö voi paljon parantua. Ensimmäistä täyspitkää odotellessa.

Joonas Tanskanen