SSS: Problems to the Answer

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Earache

Nimivalinta Short Sharp Shock ei todellakaan mene metsään. Britit paukuttavat nimittäin varsin rotevaa ja vauhdikasta crossoveria. Pelkällä lyhyydellä markkinointi olisi tosin väärin, sillä kappalepituudet venyvät (pahimmillaan) liki kahdeksaan minuuttiin. Tosin mukana on myös useita alle minuutin rykäisyjä, joten eiköhän hyväksytä nimi ja jätetä sen syvimmän olemuksen analysointi sikseen. Mutta kun kerran eksyin aikaa koskeviin kysymyksiin, niin sanottakoon että levy on turhan pitkä. Ainakin itseltäni vaatii melkoista henkistä skarppaamista, että jaksaisin edes jotenkuten keskittyneesti kuunnella läpi 25 biisiä ja 42 minuuttia tämänkaltaista mätkimistä. Varsinkaan kun yhtye ei ole niitä omaperäisimpiä. Eli touhu kuulostaa kyllä tiukalta ja rehelliseltä genren peruspalikoihin nojaavalta crossover-thrashiltä, mutta kuitenkin jokseenkin tasapaksulta.

Ihme kyllä rajusti heittelevät kappaleiden kestotkaan eivät oikein luo variaatioita, vaan sama hektinen meno kattaa koko albumin. Tosin pari pisintä biisiä on jätetty vaille lyriikoita, mikä tekee niistä toki erilaisia, mutta ikävä kyllä pitkäveteisempiä. Laulaja on siis ääneltään kelvollinen, mutta niin tavanomaisen kuuloinen, että vähentää entisestään SSS:n soundin omalaatuisuutta. Vaikka mies ei sen kummemmin säväytä, niin eipä ärsytyskynnyskään ylity. Kyllähän lättyä siis melkein ilokseen pyörittelee, mutta jos satun tämänkaltaista kamaa kaipaamaan, niin enköhän silti turvaa klassikoihin ja selaa levyhyllystäni esille vaikkapa Crumbsuckersia, DRI:tä, Lobotomiaa tai Municipal Wastea.
Tuukka Termonen