Spiralism – Chakras

413355
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Atmosfääristä ja psykedeelistä progerokkia soittava bändi on perustettu elokuussa 2010 Helsingissä. Heidän debyyttinsä “Chakras” julkaistiin 12.12.2014 Inverse Recordsin kautta. Levyn visuaalinen puoli tuo jo hyvin esimakua siitä, mitä levy tulee pitämään sisällään.

Ensimmäisen kappaleen “Drowning High” alkumelodiassa jo tulee haettua sellanen mukava asento mihin rauhoittua ja heittää aivot narikkaan ja antaa musiikin viedä. Seuraavat 12 minuuttia onkin sellaista laineilla keinumista. On niin mukavaa vaan antaa mennä ja nauttia rauhasta. “Sophia” tuo jo vähän enemmän sitä meininkiä ja herättää kuuntelijan hyvällä menollaan. Biisi onkin huomattavasti paljon raskaampi, mutta hienosti eteenpäin kulkeva, joskin biisin loppu jäi vähän auki ja jäin odottamaan miten se siitä olisi jatkunut. “Weighing of the Heart” kappaleen rummut tuovat alussa mieleen jonkin kasarileffan, jota en nyt saa mieleen! Biisi itsessään on hieno ja toimiva, mutta itse lauluosuudet stemmoilla ei nyt vaan toimi. “Murinaosuudet” kyllä toimivat ja pelastavat aika paljon ja saavat käännettyä kuuntelijan huomion. Ja jos alkuosan rummut oli kasaria, niin kyllä se soolokin yllättää, mutta hyvin positiivisesti! Biisin loppuosa jo menee suht synkkiin sfääreihin (unohtamatta sitä progeilua) ja en voi olla kun tyytyväinen kuulemaani. “The Fool” onkin sitten instrumentaali “mielen nostatusta” seuraavaan biisin “Dust Devils” kappaleeseen. Siinä onkin sitten jo omasta mielestäni tämän levyn taidonnäyte. Melodiat ja niiden kauneus, laulu ja sen “rumuus” ja loppupätkän progeilut vaan kolahti täysin. Biisin alussa oleva synkempi puoli, joka vaihtui nostatukseen ja sit vaan leijaillaan eteenpäin musiikin mukana ja pikkuhiljaa taas laskeudutaan tähän “maailmaan”. Hieno biisi ja mahtava meininki! “Gnosis” biisin kohdilla laulaja vetääkin jo ihan eri meiningillä. Rauhallista fiilistelyä pienellä synkistelyllä, mutta jotain jäi puuttumaan. “Passages of Nuit” menee taas samoille linjoille ekan biisin kanssa ja avaa mahtavan mielenmaiseman.

Levy kokonaisuudessaan oli tietyltä osin mieleenpainuva, mutta jotain jäin kaipaamaan. Saundimaailma oli miellyttävä ja hienoja juttuja löytyi. Mikä pisti korvaan oli laulu (puhtaat osuudet), joka myös vähän laskee tunnelmaa hienosta musiikista.

DM