SPACE LIZARD – Month of the Rabbit

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Tässä tulee helsinkiläisyhtyeen toinen demo ja tuo mukanaan stoneria. Tyylilajin voi päätellä jo nimestä ja logon ulkonäöstä. Kun ensimmäinen kappale aloittaa pölyisen jyskytyksensä, mielikuva alleviivautuu paksulla tussilla. Sen verran Kyuss-henkistä on meininki. Toisaalta biisi esittelee myös Cathedral-tyyppistä korskeutta. Hyvin siis on omaksuttu genren peruslähtökohdat. Itse asiassa niin hyvin, että tietynlainen mielikuvitukseton perässähiihdon fiilinki hiipii nurkkiin. Hieman myös häiritsee puolivillainen lauluääni sekä englannin kulmikas lausuminen – nämä toki voi kääntää positiivisiksi erikoispiirteiksi jos oikeanlaista karismaa löytyy.

Toinen biisi onkin sitten doomimpi esitys, ja valitettavasti hieman hutera sellainen. Tarpeeksi uhkaavaa tai mystistä tunnelmaa ei synny vaan hidastelu kuulostaa aavistuksen pakotetulta. Eipä huono sävellys ole tämäkään, jotenkin vain tietty lisäkipinä uupuu. Erityisesti tässä kappaleessa tarvittaisiin vokalistilta vahvempaa suoritusta. Kolmannella raidalla rokataan vuorostaan ronskimmin. Kyseinen veto vaikuttaa varsinaiselta hauskanpitobiisiltä. Eli toisaalta toimii mutta sitten taas…äh, keskinkertaista pubirokkia. Nazi Woman on kyllä mieleen jäävä nimi. No, ihan pätevä demo. Hemmetin hyvät soundit etenkin bassossa ja kitarassa.

Seppo Rautio