SOULHEALER – The Kings of Bullet Alley/Dreamcatcher [uusintajulkaisu]

SoulHealer - The Kings of Bullet Alley
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Kajaanin SoulHealerin koko olemassa oleva tuotanto on nivottu Inverse Recordsin toimesta mallikkaasti yksiin kansiin. Bändin omakustanteina julkaisemat Kings of Bullet Alley -täyspitkä ja nyt jo loppuunmyyty Dreamcatcher-ep ovat molemmat ympättyinä samalle uudelleenjulkaisulle. Mukava nähdä että Inversen tuutista tulee välillä tyylikästäkin kokonaisuutta.

SoulHealer edustaa suorastaan poikkeuksellisen puhdasta ja trendejä kumartelematonta heavy metallia. Kahdeksankymmentäluvun klassiset nimet Iron Maiden, Accept, Zero Nine ja vaikkapa Tarot kumpuilevat jokainen vaikutteista selkeästi läpi, mutta apinointiin ei sorruta missään vaiheessa. Kitaraharmonioita, sooloja ja isoja kertsejä löytyy, eikä albumia ole lähdetty millään muotoa ylituottamaan, vaan ote on aito ja autenttinen kautta linjan. Kitaristikaksikko Kuosmanen/Mikkonen kuljettaa kappaleita mallikkaasti eteenpäin ja kokonaisuuden kruunaa Jori Kärjen rouhean munakas Piet Sielck -henkinen tulkinta. Zoned Out, Nightfall, My Last Day, Blind Faith ja levyn päättävä balladi The Real Me ovat jokainen loistavia täsmäiskuja NWOBHM-fanin sydänalaan ja Kings of Bullet Alley muistuttaakin osuvasti miltä tämän linjan bändit kuulostivat ennen löysiksi stadionrokkareiksi siirtymistään.

SoulHealerin pelinavaus, Dreamcatcher-ep on täyspitkää albumia vähemmän kypsytelty teos. Sillä soittaa vielä kehitysvaiheessa oleva yhtye, joskin melodiataju on jo tuolloin ollut mainiosti kohdillaan. Yksikään neljästä biisistä ei ole heikko, toisaalta yhtään Kings of Bullet Alleyn materiaalin tasoista timanttiakaan ei joukossa ole. Soundeiltaan kenties aavistuksen liian siisti julkaisu on kuitenkin joka pennin arvoinen lisä tähän uusintajulkaisuun. Tämän helpompaa ei hyvän bändin tuotannon haltuunotto voisi olla.

Inversen uusintapakettia voi siis suositella varauksetta. Mikäli 80-luvun kultaiset vuodet ja klassiset nimet ovat lähellä sydäntä, ei tästä julkaisusta voi juuri olla pitämättä. Kaikki tyylilajin oleelliset elementit ovat SoulHealerilla komeasti hallussa ja meno on kautta linjan konstailemattoman rehellistä. Se on kultaakin kalliimpi ominaisuus näinä poseeraajien luvattuina vuosina. Tätä bändiä kannattaa seurata tulevaisuudessa tarkkaan.

Markus Makkonen