SORKKA – Viimeinen jae

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Pari vuotta vanha Sorkka-yhtye on päässyt kolmanteen demoon saakka. Tämän julkaisun sisältö jatkaa pitkälti edellisten demojen linjoilla, eli kyseessä on rosoinen, vaihtelevatempoinen, melodinen ja kohtalaisen selkeäpiirteinen suomenkielinen metalli. Yhteensoitto pelaa jo varsin hyvin, eikä rankkuuden ja tunnelmallisuuden yhdistely aiheuta merkittäviä ongelmia.

Kaiken kaikkiaan melodisen heavyn, groove metalin ja thrashin yhdistelmä on kovin turvallisen kuuloista eikä herätä mitään yllättäviä mielikuvia korvien välissä. Toki etenkin kitarapuolella ilmenee välillä hyvinkin maukkaita riffittelyjä ja hämyisiä melodianpätkiä. Toisaalla vaivutaankin sitten harmaampaan jynkytykseen tai keskinkertaisempaan luritteluun. Vokalistin käheä ärjyntä ja murahtelu onnistuu paikoitellen ärsyttämään. Hyviä aineksia bändillä kyllä on käytössään, niitä vain ei yhdistellä aivan omaan makuuni sopivalla tavalla. Saatekirje kertoo, että seuraavaksi työn alla olisi ep-levy. Sillä toivottavasti saadaan kuulla enemmän dramatiikkaa, tiukkuutta ja rämäpäisyyttä.

Seppo Rautio