SONS OF KINGS – Emersion

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Emersion on Turusta tulevan Sons of Kingsin nimisen yhtyeen toinen julkaisu. Yhtye kuvailee levyn olevan osa jatkumoa vuonna 2010 ilmestyneelle debyyttialbumilleen. Tätä musiikkia voisi kuvailla monilla erilaisilla adjektiiveilla: kokeilullinen, psykedeelinen, erikoinen – mutta yhtä kaikki, se tarkoittaa sitä, että tällaista musiikkia ei voida luokitella mitenkään helposti. Se saattaisi jopa olla täysin turhaa ja itsetarkoituksellista lokerointia. Itse näkisin Emersionin olevan levyn mittainen kollaasi keskenään toimivia ääniä, joiden tarkoitus on luoda hetkellisesti avaruuden ääriin kaukaisiin sopukoihin ja kosmoksen läpi aukeava portaali.

Nyt ettei tämä arvostelu menisi liian korkealentoiseksi avaruustrippailuksi, sillä mikään astronautti en sentään ole, niin musikaalisia vertailukohtia hakiessa Sons of Kings muistuttaa minua paljon amerikkalaisesta Om-yhtyeestä. Sillä erotuksella, että Sons of Kingsillä ei ole ihan niin paljon groovea kuitenkaan mukana ja yhtye maalailee ehkä hieman enemmän noilla psykedeellisillä äänimaisemilla ja käyttää levyllä enemmän ambienssia, joilla juuri tuo avaruuden äärissä liikkumisen vaikutelma tulee.

Levy on erinomainen julkaisu ja sitä voin lähes varauksetta suositella kaikille tämän kaltaisesta psykedeelisestä tunnelmien ja mielikuvien maalaamisesta pitäville. Ainoa kysymys, joka herää onkin se, että onko nykymaailmassa elävällä kiireisellä ihmisellä aikaa tasata hengityksensä, sulkea silmät ja istua alas lähes neljäksi kymmeneksi minuutiksi nauttimaan tämän kaltaisesta taiteesta? Toivottavasti on. Yhtye on muuten hienosti laittanut julkaisunsa vapaasti ladattavaksi Bandcamp-sivustolleen, joten kaikkien kiinnostuneiden kannattaa sieltä käydä itse katsomassa maistuuko Sons of Kingsin musiikki vai ei.

Aleksi Vaittinen