SOMNUS AETERNUS – On the Shores of Oblivion

somnus
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Solitude Productions

Somnus Aeternus on vuonna 2007 perustettu Tshekkiläinen doom / death metal bändi. Viime vuonna julkaistu On the shores of Oblivion on tästä huolimatta kuitenkin vasta yhtyeen debyyttialbumi. Levy koostuu osin alkuaikojen materiaalista, mutta mukaan on saatu myös uudempaakin tuotantoa.

Levyltä löytyy paljon rauhallisempaakin menoa, joka toi omaan makuuni sopivaa tunnelmallisuutta mukavasti kuunteluhetkiin. Kappaleet oli rakenettu niin hyvin, että koskaan ei kerennyt tylsistyä liiaksi samoihin riffeihin tai ajoittain vähän vaisumpiin vokalistin osuuksiin. Kaikki perus asiat on tällä levyllä hyvin kohdallaan ja helposti voinkin suositella levyä kaikille, ketkä arvostavat laadukasta death metalia. Livenä voisi olla katsomisen arvoinen varsinkin kun bändiin on saatu hehkeätä naiskauneutta mukaan synkkää imagoa tehostamaan.

Miksaus on hoidettu pääosin erinomaisesti. Kitarat kuuluu kun tilutellaan sooloja kun taas basso ja rummut tuovat hyvin sitä raskautta kappaleisiin, joka asiaan kuuluukin. Tästä huolimatta jo aiemminkin mainittu vokalisti jää kyllä hiljaisemmissa laulu osuuksissa armottomasti lähes joka kerta kaiken muun soiton alle niin että ei kyllä saa selvää vaikka millä vehkeillä kuuntelisi. ”Nyyhky” jollotukset siis olisi saanut surutta jättää vaikka poiskin, koska fiilistä löytyy kaikin puolin muutenkin riittävästi.

 Kosmo Vesterinen